F.O.R.I. – 7 Iulie 2019 – Doi ani de la înființare – Adunarea Generală, noul staff

Federația Organizațiilor Românești din Italia, constituită la 7 Iulie 2017, a sărbătorit astăzi doi ani de la înființare și, totodată, a avut loc adunarea generală a membrilor săi.

S-a pus în evidență rolul F.O.R.I. în comunitate, poticnelile, proiectele mai puțin reușite și, desigur, puținele izbânzi dar importante.

Noile intenții se anunță atrăgătoare, echipa urmărește să servească românii din Italia prin abordări diferite ca până acum. Accentul se va pune prioritar pe servicii oferite populației.


La finalul adunării generale au avut loc alegerea responsabilităților pentru încă un an: președinte, Monica Todor, om cu îndelungată experiență managerială, prim vice președintele a fost ales Rareș Cristea care a dorit să nu mai candideze în fruntea F.O.R.I. iar secretarul general va fi Valeriu Barbu.


Toți cei trei aleși au vorbit despre munca în echipă, despre coordonarea diferită a oricăror acțiuni, despre adevărata transparență și cooptarea a câtor mai mulți membri, ca astfel, consiliul directiv să nu mai fie doar cu rolul de executiv, ci și de agregator al vieții comunitare a membrilor F.O.R.I.

Noi asociații și membri personalități au fost invitate să între în ”hora” F.O.R.I. și anul care urmează sunt în plan evenimente de excepție și, cel mai important, s-a deschis primul punct de informare și servicii, în Via Federico Borromeo 75 din Roma, punct aflat în responsabilitatea lui Mihaela Ipate.

În Consiliul Directiv al F.O.R.I. au fost aleși zilele trecute Laura Vasîi și Mihaela Ipate. Departamentele federației au fost lărgite cu încă două: cel al serviciilor și cel al tineret-sport-turism.

Prima schimbare notabilă în F.O.R.I. rămâne transparența, de acum încolo veți întâlni foarte dese comunicate de presă și invitații la dezbateri și la acțiunile federației.

Mult succes echipei, noilor aleși care… știu deja că rolul primit nu este altceva decât oportunitatea să fie în slujba federației și nu invers!…

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Torna in alto