F.O.R.I.

Federatia Organizatiilor Romanesti din Italia

proiecte

”Dă-te mare cu cel mic”

F.O.R.I. și-a propus și aprobat în cadrul Consiliului Directiv, implementarea unor proiecte serioase și transparente destinate copiilor români din Italia, cu scopuri precise și strategii care să atragă interactivitatea comunității.

Anul acesta, 2023, proiectul ”Dă-te mare cu cel mic” deschide seria de inițiative practice și se bucură de finanțare din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru detalii despre proiect, în spiritul totalei transparențe, vă punem la dispoziție site-ul dedicat proiectului https://datemarecucelmic.it/ și vă vom informa și aici dar și pe rețelele de socializare despre tot ceea ce întreprindem, evidențiind în primul rând pe copiii și pe părinții care participă sau trudesc la ceea ce ne-am angajat.

Orice părinte se mândrește cu fiul sau cu fiica, orice membru al familiei se mândrește cu odrasla mai mică, și noi ne mândrim cu părinții și cu copiii comunității noastre… Mândria aceasta să se oglindească în faptele noastre, în creșterea micuților în spiritul valorilor esențiale ale neamului nostru, împletindu-le cu cele ale țării care ne ospitează, Italia, în contextul european și în lumina unui viitor în care împlinirea aspirațiilor fiecărui vlăstar să fie liberă, în pace, sănătate și egalitate de șanse, fără opreliști sau discriminări.

A te da mare… poate părea cusur… Dar cum să ne te fălești cu micuțul tău când toată grija și toată ființa i-o dedici lui?

Mai ales când creșterea lui îți oferă atâtea bucurii, începând cu primul surâs, prima lacrimă, primul cuvânt, reușitele și stângăciile sale, prima zi de școală și, zi de zi, până ce închidem ochii cu speranța și eforturile ca el să aibă o viață bună, o soartă împlinită.

Vă punem la dispoziție întreaga noastră capacitate și determinare și vă invităm să ne fiți alături pentru ca să ducem la capăt cu succes proiectele în folosul copiilor a părinților, a comunității românești, cu răspundere și transparență.

”Dă-te mare cu cel mic” se va desfășura pe parcursul acestui an, 2023, și va cuprinde trei etape dedicate evenimentelor importante: Ziua Limbii Române, Ziua Națională a României și Sărbătorilor de Crăciun, constând în concursuri, evenimente, spectacole, premii importante și, mai ales, acel împreună mult râvnit de comunitatea românească în care copiii să fie cu adevărat protagoniștii…

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *